# Mindennapos testmozgás

Az iskolában „tanulóközösségeknek saját fókuszuk, helyszínük, stílusuk alakulhat ki". Ennek részeként a gyerekek mindennapos testmozgását is tanulóközösségenként másképp, az identitásuknak és lehetőségeiknek megfelelőn alakítják ki. Az iskola csak annyit ír elő, hogy mindennap legyen minimum 35 perc, aminek elsődleges célja a testmozgás és testnevelés.

Nincs olyan testmozgásforma, amit ez a program preferálna, vagy ami kizárt lenne. A mindennapos testmozgás fizikai szükségleteinek megszervezése is változatos módon történhet:

  1. Egyes telephelyek saját tornatermében, tornaszobájában vagy udvarán;

  2. szerződés, megállapodás alapján, elérhető közelben lévő más oktatási vagy sportlétesítményben (úszás, korcsolya, torna, foci, falmászás, sípálya);

  3. a szabadban, épített helyszínhez nem kötődő mozgásszervezés (pl. kirándulás, séta, barangolás, felfedező játékok);

  4. a feladatellátási helyeken, magyarul a tantermekben, olyan mozgások esetében, amelyek nem igényelnek speciálisan sportolásra kiképzett helyiséget (pl. jóga).

A testmozgás minden esetben a mozgást ismerő, abban képesítéssel, végzettséggel vagy megfelelő gyakorlattal rendelkező személy vezetésével vagy felügyelete mellett zajlik. Az iskola feladata monitorozni a mindennapos testnevelés megvalósulását: ki, mikor, hol, milyen testmozgást vezetett a gyerekeknek.

Utolsó modosítás: 7/18/2020, 3:10:53 PM